Suntem încântați să anunțăm lansarea apelului pentru candidaturi la cel de-al 10-lea curs IPROMO – program de formare profesională pe probleme de dezvoltarea montană durabilă – organizat în comun de către Secretariatul Parteneriatului Montan (FAO), Universitatea din Torino, și din acest an, și de Universitatea din Tuscia, Italia, cu înaltul patronaj al Ministerului Italian pentru Afaceri Externe. Tema din acest an al programului vizeaza „aspecte de mediu și economice, pentru consolidarea dezvoltarii durabile montane“.
Școala de Vară IPROMO 2017 va avea loc în două zone alpine fermecătoare – Ormea, în NV și Pieve Tesino în NE Italiei – cu excursii în zona limitrofă. Vor fi selectați aproximativ 30 de participanți din întreaga lume, practicieni și ceretători cu aplecare asupra domeniului dezvoltării montane. Excursia din Valea d’Aosta, organizată în colaborare cu Institutul Agricol Regional, va permite participanților să descopere diferite exemple de activități economice durabile specifice regiunii Alpine iar vizitele pe teren de lângă Pieve Tesino vor viza teme de silvicultură montană si managementul resurselor forestiere pentru producția de instrumente muzicale.
Cursul se va desfășura în intervalul 5-19 iulie 2017, și va include prelegeri, lucrări practice și excursii. Toate activitățile prevăzute se vor desfășura în limba engleză. Lectorii identificați, ca întotdeauna, constituie un mix de profesori universitari, ofițeri FAO și colegii din organizațiile regionale sau internaționale care se ocupă cu dezvoltarea montană durabilă.
Costul total al cursului (inclusiv pensiune completă, cazare, taxe, echipamente didactice, transferuri interne, dar excluzând costurile de deplasare) este de 3.000 de Euro. Se pot oferi burse însă acestea vor acoperi doar costurile locale (cazare și școlarizare) și sunt disponibile pentru participanții din țările în curs de dezvoltare (cum este cazul României), doar costurile de transport până în Italia și înapoi fiind suportate de către participanti. Cunoașterea excelentă a limbii engleze, o diplomă universitară, de preferință, într-o zonă tehnică, cum ar fi agricultura, silvicultură, biologie, geologie sau geografie și o experiență relevantă în domeniu sunt condițiile prealabile pentru trimiterea aplicațiilor. Cei care sunt interesați să participe se pot înregistra și încarca on-line CV-urile lor ca un fișier Word sau PDF la http://www.mountainpartnership.org/ipromoform/subscription/en/#
Aplicațiile pot fi trimise până la 10 aprilie 2017, iar solicitanții se pot aștepta la un răspuns până la sfârșitul lunii aprilie 2017.
Detalii suplimentare la: